Biliárd Verseny Szombat Délutánonként

Biliárd Verseny Szombat Délutánonként folytatódik a Glob Royal Biliárd Centerben

KORMÁNY RENDELET MIATT SZÜNETEL!!!!!
14:00-16:00-ig
 
Biliárd Verseny szombat délutánonként kizárólag olyan kezdő és hobbi játékosoknak rendezzük, akik most ismerkednek a poolbiliárddal, vagy eddig csak kedvtelésből játszottak és szeretnék megméretni magukat. Kitűnő lehetőség azoknak, akik ki akarják próbálni tudásukat versenykörülmények között, de nincs még megfelelő tapasztalatuk egy nagyobb versenyen való induláshoz.
 
A versenyre előzetes jelentkezés szükséges,telefonon vagy személyesen a helyszínen.
 

 

Részletes információ telefonon: +36 1250 8930

KORMÁNY RENDELET MIATT SZÜNETEL!!!!!

 
A nevezési díj 1000.Ft / csapat (max 2 fő), amely szombat délután 14:00 -14:15 ig lehet a helyszínen fizetni. 14:15 kor nevezés lezárul.

 

Díjak:
1. helyezett 3X2 órás biliárd kártya
2. helyezett 2X2 órás biliárd kártya
3. helyezett 1X2 órás biliárd kártya
(a nyeremény csak hétköznap használható fel)

 

Biliárd verseny szombat délutánonként,  játékszabályok:

Cél a saját célcsoportnak (teli vagy csíkos) megfelelő színű golyók bármelyik lyukba való bejuttatása. A játékos saját golyói a játék során bármely más golyóval ütközhetnek. Lényeg, hogy a fehér golyó a lökés után először a játékos saját csoportjának golyóját érintse. Ehhez a falak bármelyike (akár egymás után többször is) mandinerként felhasználható.
A játékos kezdés után mindaddig megszakítás nélkül lökhet, amíg lökésével saját golyót tud szabályosan lyukba terelni. Ha nem gurul saját golyó a lyukba, az ellenfél lökhet. A fehér golyó eltevése hibának számít, büntetőlökés követi. Az ellenfél a kezdőpontról guríthatja a fehér golyót. Minden kezdőpontról gurított lökésnek az ellentétes fal felé kell irányulni úgy, hogy a játékos nem célozhat a középső lyukak sugárvonalától visszább eső pontra. A játékosnak az összes golyót lyukba kell gurítani, majd a fekete golyót az utoljára elrakott színes golyóval átellenes lyukba kell eltenni úgy, hogy sem a fehér, sem a fekete golyó nem érhet hozzá más golyóhoz mindaddig, amíg a fekete golyó az asztalon van. Az nyer, aki ezt előbb megteszi. Veszít az a játékos, aki nem az átellenes lyukba teszi a feketét, vagy a fekete golyó mellett bármely más golyót (a fehéret is beleértve) is lyukba gurít. Ha mindkét játékos ugyanabba a lyukba tette utolsó színes golyóját, akkor a második játékosnak ugyanabba a lyukba kell eltenni a feketét, tehát ellenfelével átellenes lyukba, ahova az utolsó golyót gurította. Veszít az a játékos, aki bármilyen színes golyót a játéktéren kívülre juttat, vagy egyértelműen más színű golyóra céloz annak érdekében, hogy ellenfele pozícióját rontsa.
 

Kezdés:

A biliárdgolyók felhelyezési sorrendje általában a számozás és színsorrend (teli, csíkos) tekintetében a következő:
A háromszög csúcsától jobb oldalon lefelé haladva: 1-es (teli sárga), 2-es (teli kék), 9-es (csíkos sárga), 3-as (teli piros), 10-es (csíkos kék)
Következő sor: 11-es (csíkos piros), 8-as (fekete), 12-es (csíkos lila), 13-as (csíkos narancs)
Következő sor: 4-es (teli lila), 5-ös (teli narancs), 6-os (teli zöld)
Következő sor: 14-es (csíkos zöld), 15-ös (csíkos bordó)
Következő sor: 7-es (teli bordó)
A számozás abban az esetben lényeges, ha a játékosok szám szerint is játsszák a játékot. Általánosságban elég, ha a színek megfelelő sorrendben vannak. Középen mindig a fekete golyó áll.
A kezdő lökés a fehér golyóval történik az alappontról. Amennyiben az első lökés után a fekete golyó egymaga bármelyik lyukba távozik, a kezdő játékos nyert. Ha a fekete golyó mellett bármely más golyó is lyukba távozik, a kezdő játékos vesztett.
 

Hibák:

Ha a fehér vagy az ellenfél golyója bármely lyukba elgurul. Nem saját golyó vagy idő előtt a fekete golyó lökés utáni közvetlen érintése. Ha a fehér golyó elhagyja az asztalt. Ha a játékos egyik lába sem érinti a talajt a lökés pillanatában, ha a játékos kézzel érinti játék közben bármelyik golyót. Ezeket a hibákat bűntető lökés követi, melynek során az ellenfél kétszer lökhet egymás után anélkül, hogy saját golyót juttatna a lyukba.
 
 
biliárd verseny szombat délutánonként

Esemény sorozat:

Elérhetőség: https://globroyalclub.hu/elerhetoseg/